Yeti nr 4

Jag har beställt ny personalbil…

Eller ny förresten, det är ju samma modell som tidigare och det blir faktiskt Yeti nr 4, denna gång i svart. Jag gillar Yeti (uppenbarligen), den är lagom stor, lite högre och 4-hjulsdriven. Jag gillar faktiskt designen också även om vissa tycker den är ful som stryk…
Tyvärr sitter det ju en ’fusk-diesel’ i  min nuvarande men den nya har en Euro-6 motor och den kommer att byggas vecka 10 enligt planen och sen tar det väl ytterligare 4-5 veckor innan jag får den.

Helst skulle jag vilja ha en Yeti 4×4 laddhybrid, men det kommer väl så småningom. VW-koncernen har ju lanserat tex Passat GTE så tekniken finns ju. Med en laddhybrid skulle jag kunna köra på el fram och tillbaka till jobbet men ändå ha flexibilitet för längre turer vilket skulle minska min klimatpåverkan rejält. Dock försöker jag alltid tanka Preems talloljediesel som är liiite bättre än helt fossilt bränsle.

Personalbilskontrakten löper på två år så nästa gång kanske det finns nåt vettigt som går att ladda och köra på el men det är en del annat praktiskt som måste lösas också, tex hur man ska kunna ladda den. I vår bostadsrättsförening är det gemensam el för carportarna och det är inte självklart att få ladda sin bil även om man vill betala elen. Men även här är det ändringar på gång så snart kommer det säkert att lösa sig.

outside

Yeti 150 TDI AddBlue 4×4 6-vxl automat (DSG). Black-magic metallic…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture.
Anti-spam image

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.