OrdKnuten

< Starta installationen här > < Läs användarbeskrivningen här >

Ordknuten är ett spel för barn som lär sig att läsa. Spelet är ett effektivt sätt att lära sig ‘koden’ för hur bokstävers ljud och bild hör ihop. Genom att klicka på bokstavsrutorna kan man ‘ljuda’ sig igenom orden både innan och efter att man lagt ut bokstäverna.  Spelet har ett mycket enkelt användargränssnitt med bilder istället för menytexter och är anpassat för barn.

screenshot2_small

OrdKnutens nya utseende

Installation:
Beroende på webläsare och version/inställningar så kan det vara knepigt att köra installationsfilen direkt. Högerklicka på installationslänken och spara filen någonstans och kör den sedan från det sparade stället. För att köra filen måste du svara ja på säkerhetsfrågan att du litar på denna webplats.

Registrering:
En registrering av en licens för att låsa upp alla korsord kostar i nuläget 50 kr och betalning sker med SMS. Information om hur du registrerar finns nedan,  i spelet och i användarhandledningen. Registreringen gäller för en windows-användare på en dator och för alla framtida versioner av OrdKnuten. Det går dock att flytta licensen från en dator/användare till en annan hur många gånger som helst.  På din mobilfaktura kommer det att stå ”MOSMS AB” för debiteringen av licensavgiften eftersom jag använder deras SMS-tjänster.

Registrering görs genom att skicka ett sms till 72550 med texten ’popc ok’ (utan fnuttar) och registreringsnyckel kommer som sms till din telefon inom någon minut. Detta kostar 50 kr plus ev trafikavgift.

Innan du skickar ditt sms bör du för säkerhets skull kolla att vår server är uppe och kontaktbar. Det gör du i OrdKnutens registreringsdialog. Starta spelet och klicka på ’nyckeln’ och följ instruktionen. SPARA registreringsinformationen! Om din dator kraschar och nyckeln ’går i baklås’ kan jag ersätta den men måste då veta vilken nyckel som ska ersättas.

Alla eventuella problem du har eller synpunkter på förbättringar vill jag gärna att du meddelar mig. Det går bra att skriva alla synpunkter som kommentarer nedan eller e-posta till par@sundback.com.

Systemkrav för spelet:
Systemkraven för spelet är ganska låga. Windows XP med SP2, Windows Vista eller Windows 7. Skärmupplösning minst 1024×768 och ett grafikkort som klarar ‘Shader Model 1.1′ eller bättre (tex Nvidia Geforce 3 eller bättre, ATI Radeon 7x eller bättre). Spelet borde alltså fungera på de flesta datorer.

Är du osäker på din dator?  Ladda ner och prova!

Installationsprogrammet installerar automatiskt de tillägg som spelet behöver om dom inte redan finns på datorn :

Windows Installer 3.1
‘XNA-Körkomponenter’

Är det trots allt problem att installera tilläggen kan man installera direkt från Microsoft och sedan köra OrdKnuten installationen igen.

Här finns OrdKnuten Anvädarhandledning och installationsfilen.

Kända brister:
* Inte alltid riktigt korrekt beteende när applikationen tappar fokus.

Comments

  1. jag ser på trafikloggarna att Ordknuten laddas ner ganska ofta. Skriv gärna en kommentar om vad ni och era barn tycker om spelet! Det uppmuntrar till att utveckla och underhålla det.

  2. Hej
    jag kan inte ladda ned ordknuten för att testa – vad göra jag för fel?

    /Nina

  3. Beroende på webläsare och version/inställningar så kan det vara knepigt att direkt köra installationsfilen. Högerklicka och spara i så fall filen någonstans och kör den sedan från det sparade stället. För att köra filen måste du svara ja på säkerhetsfrågan att du litar på denna webplats.
    Jag har uppdaterat texten lite så det blir tydligare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture.
Anti-spam image

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.