Ut: Yeti, In: Tiguan

Det är dags för ny personalbil igen och det blev inte en 5:e Yeti. Den har ju tyvärr utgått ur sortimentet och ersatts av Karoq som inte riktigt gick att beställa när det var dags för mig att byta.

Den 27/11 ska jag därför hämta ut en ny atlantic blå metallic VW Tiguan 4motion TDI 190hk som säkert blir en bra Yeti-ersättare. Denna gång kommer jag också att kunna köra med HVO100 redan från början för att inte ha någon (eller väldigt lite) klimatpåverkan (detta var ett krav för att välja en diesel). Då jag jobbar med utveckling av elsystem på Scania och är en tekniknörd utan like så har denna Tiguan det mesta som går att få i form av förarstödsfunktioner och ’elrelaterad’ extrautrustning vilket är ganska mycket…

Comments

 1. Hej Pär,

  Spännande att se. Hur har det gått för dig att köra på HVO100? Är testerna klara på Scania snart? Har Tiguanen fallit väl ut för dig och hur har bränsleförbrukningen varit?

  Ha det gott!

  Med vänlig hälsning,

  ////Mikael

  Ps Har precis beställt en Seat Tarraco 190 TDI XC med DSG. Ds

 2. Tack för din kommentar!
  Det går bara bra att köra på HVO100. Jag har inte märkt någon skillnad alls mot vanlig ’ful’-diesel. Nu har jag bytt in Tiguanen mot en Skoda Karoq 150TDI DSG 4×4 som jag kört ett halvår (också mest på HVO100) och är jättenöjd med. Tiguanen drog mer soppa än Yetin men Karoqen är nog snålare. Jag körde tex på 0.49 nu under semestern.
  Jag vet inte hur testerna för HVO100 går men jag kör ju Scanias personalbil och då säger man bara till samordnaren där att man vill köra på HVO100 och sedan är det bara att tanka. Tyvärr är det dock inte så många mackar som har det. Jag brukar tanka på CircleK på Verkstadsvägen i Södertälje där det finns.

 3. Hej Pär!

  Tack för svar! Jag har nu hämtat ut min Seat Tarraco Xcellence, TDI 190 DSG 4×4. Jag hoppas att VW gruppen snart godkänner HVO100 för alla – då det hade varit gott att köra på detta. Kör nu Preem ACP50 – där det är 50% fuldiesel och 50% bio diesel.

  Det var riktigt bra med 0,49. Har du ställt in den i ECO läge och gjort några andra inställningar? Har bara hunnit få ned min på 0,61 hittills – å andra sidan har jag bara kört 30 mil med 19″ däck…..

  Ha det gott!

  ///Mikael

 4. Jo jag kör oftast i ECO läge och brukar ha farthållaren på 100 km/h ungefär på långresor. Jag tror den dragit ca 0.55 totalt sett, för all körning sedan den var ny vilket också är helt ok. Jag kör också på Preem när inte HVO finns då det är näst bäst så att säga…
  Lycka till med nya bilen!

  1. Hej,

   Tack den går som en dröm 🙂

   Fråga: Drog Kodiaqen mer i början innan den var inkörd?

   Mvh

   ///Mikael

   1. Hej.
    Körde du någonsin yetin på hvo100? Har en 2013 och skulle vilja bli lite mindre fossil men vw har valt att inte godkänna bilar för 2022 för hvo100…

  2. Hej,

   Får korigera mig själv…. Karoq menar jag ju givetvis…..

   Har kört första tanken nu och landade på 0,63.

   Har tankat upp med Ecopar syntetisk diesel får se hur det går.

   Ha det gott!

   Milael

 5. Hej
  Min erfarenhet är att morderna, nya bilar drar lite mer de första 100/150 milen trots att man egentligen inte behöver ’köra in’ dom på samma sätt som förr.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture.
Anti-spam image

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.