Kluriga Pussel

Version 1.2  2002-09-10

Programmet Kluriga Pussel är ett pusselspel med 5 olika ’bräden’ som jag gjorde för länge sedan i C++ och det använder DirectX (DirectDraw) i fullskärm. Nån gång borde jag göra om det i C# med XNA (som jag gjorde med OrdKnuten) för spelideen är ganska bra tycker jag.

Pusslet går ut på att med hjälp av ett antal olikformade bitar fylla brädet. Varje bräde består av 64 eller 60 rutor som är fördelade på 8×8, 10×6, 12×5, 15×4 och 20×3. Varje bit består av 5 rutor (utom en bit i 8×8 som är 4 rutor) och alla bitar är olika. Det låter lätt men det är det inte trots att varje pussel har massor med lösningar. Instruktioner för hur man spelar finns i spelet.

Spelet borde fungera med de flesta nu förekommande versioner av Windows så länge du har DirectX version 8.1 eller senare installerat på din dator.

Installation:
* Ladda ner installationsfilen och lagra den någonstans på hårddisken eller kör den direkt.
* Har du en tidigare version av KlurigaPussel så bör du avsinstallera den innan du fortsätter installationen.
* Använd utforskaren och navigera till katalogen där du sparade installationsfilen.
* Dubbelklicka på installationsfilen så startar en guide för installationen.
* När installationen är klar kan du ta bort filen som du laddade ner.

Om du vill avinstallera detta program kan du göra det via  ’Start’ + ’inställningar’ + ’kontrollpanelen’ + ’Lägg till / ta bort program’. I dialogen väljer du’ Kluriga Pussel’.

Licens:
Programmet ’Kluriga Pussel’ version 1.2 är ’freeware’. Det betyder att du får använda det fritt och sprida installationsfilen om du refererar till denna sida och inte tar betalt.

Brister:
Spelet använder fullskärm med en hårdkodad upplösning så det kan se konstigt eller suddigt ut på bredbildsskärmar eller stora tft-skärmar med hög upplösning.

Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture.
Anti-spam image

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.