MidletInvaders

MidletInvaders är ett enkelt spel för din java-mobil. Det påminner om TV-spelet ’SpaceInvaders’ (det vi satt och spelade på nätterna i början av 80-talet). Spelet går ut på att rädda världen från elaka angripare och deras rymdskepp. Du har obegränsat med missiler men kan bara avfyra en i taget. Träff på en angripare ger 10 poäng, träff på deras skepp ger 50 poäng och bom ger två minuspoäng. Du hittar en komplett användarbeskrivning här (pdf-dokument). Spelet passar bäst på mobiler med en skärm på 100 x 100 pixlar och större och anpassar grafiken efter din skärmstorlek.Du kan spara dina ’highscore’ och även skicka upp dom hit till hemsidan för att jämföra dina prestationer med andra. Bildexemplen nedan är från Sony-Ericsson K750 (emulator):

Mobil (eller handdator) med stöd för Java (MIDP 1.0/CLDC 1.0) och en skärm som är ca 100×100 pixlar eller helst större. Färgskärm är bra men inget krav

Installation:
Spelet installeras lättast genom att med telefonens web/wap läsare peka på http://www.sundback.com/wp/dl/index.html och välja ’Over The Air’ -installationen eller genom att ange direktlänken http://www.sundback.com/wp/dl/minv20.jad i web/wap läsaren. De flesta telefoner kommer nu att fråga om du vill ladda ner och installera spelet och sedan hantera detta automatiskt.

Om inte detta fungerar kan du prova att hämta den körbara filen (JAR) istället och spara den på din dator Direktlänk: http://www.sundback.com/wp/dl/minv20.jar
Flytta sedan över filen till din telefon med IR, BT eller en datakabel. När du sedan öppnar den i telefonen så startar spelet.

Spela:
Spelet startas genom att i menyn markera ’Starta spelet’ och välja/utföra med telefonens ’vanliga’ select-knapp. Beroende på telefon är det antingen en egen knapp, en sk ’softbutton’ (menyknapp) eller tex lur-knappen.
När spelet startar navigerar du skeppet med 4 och 6 samt skjuter med 2. Har telefonen en navigeringsknapp så kan man använda den. Pil åt sidan flyttar skeppet och pil uppåt skjuter.

Bugrapporter:
Skicka gärna mail med felbeskrivning eller förslag till förbättringar. Jag kommer att uppdatera programmet så ofta jag hinner och har lust. Via spelets meny kan du kolla om du kör senaste versionen.

MIDletInvaders är utvecklat med NetBeans version 4.1 och deras Mobility kit och testat så gott det går på riktiga telefoner (SE K750, Siemens S55 och Samsung C100 och E330) och i emulatorer (WTK 1.4, 2.1 och 2.2 samt Nokias series 40, SE SDK 2.2 och Siemens SDK). JDK’n från SUN är version 1.5.0.

Comments

 1. ———————–
  Kända problem i 2.05:
  ———————–

  * Krockdetekteringen är inte alltid så bra. Missilen kan missa trots
  att det ser ut som den träffar (och tvärtom).

  * Beroende på telefon kan menyn för att ändra sitt namn vara konstig.
  För att spara måste man då välja ’MER’ + ’ÄNDRA’.

  * Spelet är förberett för att skicka skärmstorlek tillsammans med
  ’highscore’ men variablerna (X,Y) är tomma.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture.
Anti-spam image

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.