Musik nostalgi

Lite musiknostalgibilder i tidsordning. Trots viss oskärpa, extremt dåliga ljusförhållanden och mycket grovt korn levererar bilderna en viss stämning tycker jag. Dom är nog alla tagna med Kodak-klassikern Tri-X 400 ASA och på inomhusbilderna är den ’pressad’ till 1600 eller 3200 ASA. Dvs bilderna är medvetet underexponerade ett antal steg och sedan kompenserades det med längre framkallningstid och/eller varmare framkallare.Rekyl, någonstans i Luleå 1982-04-18. Jag tror att det var en stödgala till förmån för El Salvador.Phil Lynott och John Sykes på Gröna Lund 1983-08-08.  Phil Lynott dog 2,5 år senare, i januari 1986.
Wikipedia: Phil Lynott, John Sykes
Dessa bilder på thinlizzyguide.com.Rory Gallagher på Gröna Lund 1984-06-05. Detta var enda gången jag såg Rory Gallagher. I slutet av 80-talet försämrades hans hälsa och han dog 1995 efter en levertransplantation. Wikipedia.Leonard Cohen i Borgholms slottruin på Öland 1985-07-15.  WikipediaMonaco Bluesband på Kårhuset i Luleå 1985-08-30. Detta gäng såg jag många gånger och det var samma ös och stämning varje gång. Se även detta inlägg.WilmerX på Kårhuset i Luleå 1985-09-13 (en fredag).Ulf Lundell, Ishallen i Luleå 1985-12-05. Jag minns att det var RIKTIGT kallt ute, ca 30 minus så det var tur att jag bodde rätt nära ishallen…  Jag måste ha haft sand eller nåt i kameran för maken till repiga negativ har jag nog aldrig sett.


Fler bilder kommer nog så småning om…

Comments

 1. Otroligt coolt att se dom här bilderna från Gröna Lund 1983 . Det var den första konserten jag var på.
  Nu på söndag, 4:e jan, har vi en hyllningskväll till Philips ära i Stockholm.

 2. Kul och cool att se bilder från giget. Jag var också där. En rejäl revansch efter giget Phil hade gjort med Thin Lizzy på Hovet tidigare samma år.Soundchecken var kanon (vi släpptes in för tidigt av misstag!) men när dom sedan gjorde själva konserten var det inte alls samma skärpa.

  King´s Call (tribute -konsert för Phil) går av stapeln på KGB, Malmskillnadsgatan 45 nu på söndag 4e jan med start kl. 19.00

  Litet ställe, så om du vill komma, boka biljett på http://www.korta.nu/kingscall

  Affischen ser du på http://www.kingscall.nu

  🙂 Håkan

 3. Kul att ni också kommer ihåg denna konsert (och hittade hit). Tyvärr var det rätt få konserter jag var på där man fick fota. Alla på Hovet gick ju bort tex. Att smuggla in en kamera ville jag inte försöka med eftersom det ofta var kroppsvisitering och jag ville ju verkligen gå in och kunde inte tänka mig att lämna ifrån mig kameran… På söndag är jag bortrest så jag kan inte gå men hade nog antagligen inte gjort det ändå, men tack för tipset.

 4. Tjena
  Det var några granna foton du har tagit på Phil och grabbarna på Grönan.
  Jag sköter en hemsida för bandet och jag undrar om du är intresserad av att ha dina bilder på min sida. Du kommer givetvis att nämnas under fotona.
  se exempel
  http://www.thinlizzyguide.com/gallery/gigs/gallery_gigs.htm

  Håkan och allan tipsade mig om dessa foton.

  Var på hyllningen till Philip i storstan den fjärde januari

  MVH Peter i Småland
  http://www.thinlizzyguide.com

 5. Superkul med bilderna från Phil Lynott Bands spelning på Grönan. Var där med min mor, som faktiskt också tyckte att den var bra. Min allra första hårdrockskonsert var Girlschool och Rainbow på Hovet 1982, men Lynott var nog faktiskt den andra. Spelningen var väl värd tågtrippen från Söderhamn. Har för mig att inträdet var snudd på gratis, om man gick in före en viss tid (som vi gjorde).

 6. Kul att du hittade hit! Min första ’stora’ konsert var nog faktiskt också Girlschool och Rainbow på Hovet -82 när Richie Blackmore avslutade med att krossa gitarren in i högtlartornet och ramla av scenen (om jag nu minns rätt). Jag hade plats precis vid kravallstaket och hade rejält öronsus i flera dagar efteråt…

 7. Jäkligt kul att se!
  Du har inga foton på den förnämlige gitarristen Stefan ”Pygge” Björklund ifrån Luleå?
  Jag har en hyllningssida till honom på Facebook och det vore kul att kunna lägga upp lite fler bilder på denne fantomgitarrist. Maila gärna till sebastian.ostrom@gmail.com om du råkar ha några foton på Stefan.

  Tack på förhand!

  MVH
  Sebastian

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture.
Anti-spam image

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.