SpotifyConnect

Jag har länge försökt få till en enhet som kan agera som en klient till spotifyconnect. Det första användningsfallet var att slippa min gamla laptop på stereohyllan och istället använda den platsen för en LP-spelare.

Jag har provat lite olika lösningar som Raspotify och Hassio men var inte riktigt nöjd med dom. Den första hade varit riktigt najs då den är en enkel service som körs i bakgrunden på en standard installation av raspberry pi men tyvärr fungerade den inte riktigt som den skulle utan tappade hela tiden kontakten med spotify vilket är otroligt irriterande i längden. Förhoppningsvis  så löses problemet i en framtida utgåva.

Nu använder jag istället Volumio och en plugin för spotify connect. Pluginet måste dock installeras ’manuellt’ som det beskrivs i länken och inte via Volumios gränssnitt för det verkar inte fungera.

Fördelen är att det funkar 🙂 men nackdelen är att det blir ett helt eget system och svårare att använda pi:en till andra saker också.

Nu tar spotify-förmågan till min 80-tals stereo mindre plats och på översta hylla står nu en gammal LP-spelare som fick nytt liv med en nyinköpt drivrem för ett tag sedan och även lite andra kompletteringar. Jag hade nämligen 2 st likadana så den ena blev lite av en donator….

Pi:en in action.