Nytt nätverk?

Jag funderar på att ge hemmanätverket en rejäl uppdatering. Det som framförallt behövs är en rejäl lagringsarea som kan köra speglade diskar och dessutom ett riktigt snabbt nätverk. Mina foton lagras ju på en server och när bildfilerna blir större pga hög upplösning och raw-format krävs att man kan skyffla dom mellan lagringen och arbetsdatorn relativt snabbt. Jag vill också gör backup mer automatiskt och dessutom säkra lagringen med dels RAID och dels avbrottsfri kraft så att det går att stänga ner snyggt vid ett ev strömavbrott.

DustinHome har ju en del kul prylar, bland annat Seagate Blackarmor 4TB, Netgear Gigabit Router och Eaton 5110 UPS som skulle göra nytta här hos mig…

Bara det inte blir nätvärk 🙂

Comments

  1. Jag måste ta en titt på mitt också.. har flera UPS hemma då vi får sådan över i jobbet ibland då vi byter kompletta nån gång istället för bara batteri. Är inte så stora dessa men på 420VA iaf. Det är väl routern jag främst måste skrämma upp, men frågan är till vilken sorts då!

    Köpte ju en NAS ifjol (Synology DS211+) och satte in 2x2TB i den och kör raid men den som används knappt. Optimala vore ju ha en NAS till som står hos nån annan och skicka (automatiskt naturligtvis) filer till den låt säga nattetid. För brinner det hemma är ju allt borta hur många kopior jag än har.

    Ska kika på vad du länkar till nu..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture.
Anti-spam image

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.