Gotska Sandön 2016

För sjätte året i rad åkte jag med syster och familj till Gotska Sandön. Det var mestadels fint väder och det blev långa vandringar och några springrundor. För min del blev det också 5 dygn utomhus då jag bodde i tält. Fågelfotot blev däremot lite sämre än förra året.

Sandön är härligt ensligt med enorm ’volym’ och ’högt till tak’. Att vandra längs stranden och bara ha havets dån och vindens brus i öronen är riktigt meditativt och avslappnande.

På grund av vindar och sandbankar blev det 'läktring' både till och från ön vilket betyder att båten inte kan köra i land utan allt får lastas i gummibåt.

På grund av vindar och sandbankar blev det ’läktring’ både till och från ön vilket betyder att båten inte kan köra till land utan allt får lastas i gummibåt.

Bredsands udde lämgsti norr påminner en hel del om Skagen men med betydligt färre besökare.

Bredsands udde längst i norr påminner en hel del om Skagen men med betydligt färre besökare.

Byggnader på södra delen av ön.

Byggnader på södra delen av ön.

 

 

Comments

  1. Att åka till Gotska Sandön har länge varit en dröm för mig. Hur funkar det med el om man bor i tält? Finns det någon typ ”gemensamhetsanläggning!? Jag har inga behov av plattång eller sånt men man kan ju behöva ladda batterier till kameran eller något.

  2. Hej,
    Det finns gemensamhetsanläggning med kök etc och där kan man också ladda mobilen tex. Info om utrustning i köket finns här: http://www.sandoresor.se/pages/org/GSA/files/Inneh_ll_Kokhuset.pdf
    Bra information om att resa dit, boende och allt annat man behöver veta finns på Sandöresor: http://www.sandoresor.se/
    Jag kan varmt rekomendera att åka dit. För mig tog det många år innan jag kom iväg första gången men nu har jag varit där många år i sträck.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture.
Anti-spam image

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.