En road-trip

… eller två nätter i fängelset.

I lördags strax före kl 5 startade jag bilen och åkte norrut. Målet var Umeå och ’Naturfotodagen’ som anordnades på kulturhuset Väven av WildNature fotoresor.

Vid 11 tiden kom jag till Skuleskogens nationalpark och stannade några timmar. Det blev en skön vandring och lite ’toast’ på trangiaköket som lunch.

Skuleskogens nationalpark, entre väst

Sedan fortsatte jag mot Umeå och inkvarterade mig på hotell gamla fängelset som visade sig vara ett riktig kanon-ställe. Här är fängelsemiljön delvis bevarad och det ger en väldigt speciell känsla. Trevlig personal och bra ordnade praktikaliteter. Då man bor i en gammal cell så delar man toalett och dusch med andra men eftersom det ingick en badrock i rumsutrustningen så var det lätt att hasa över till duschen i den.

På söndag morgon var det dags för Naturfotodagen. Regnet vräkte ner men eftersom hotellet bara var 10 minuters promenad från Kulturhuset så blev det en promenad dit ändå.

Det var 9 st föredrag och alla var riktigt bra!

Ett av föregdragen med riktigt fina abstrakta bilder. En del gav känslan av akvarellmålning. Bilden är tagen i pausen innan föredraget börjar, det var mycket mer folk än vad som syns här.

Jag fick bland annat höra om hur olika länder hantera naturturism på olika sätt, se bilder på afrikas vildhundar, svenska kungsörnar och norrländska fiskar plus en hel massa annat. Det var en väldigt inspirerande dag och jag undrar varför jag inte åkt på sånt tidigare? Men det blir säkert fler gånger nu.

I går måndag var jag ledig från jobbet och körde hem igen men stannade till vid skuleberget och besökte grottan.

Inifrån Skulebergets grotta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture.
Anti-spam image

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.