Amilo si 1520

heter min bärbara dator från Fujitsu Siemens med Windows XP Home edition som operativsystem. Den inhandlades 2007-02-04 från DustinHome och är alltså knappt 3,5 år gammal. Den väger bara 1.7kg och har en 12 tums skärm.

Den har skött sig väldigt bra och är bara ominstallerad en enda gång. Jag har använt den otroligt mycket då det mesta jag gör med datorn görs på den med undantag av viss programmering (SQL-server) som kräver WinXP pro. Min Amilo är uppgraderad med mer RAM-minne (totalt 2GB) och en större och tystare hårddisk (Hitachi 160 GB).

Jag har också burit med mig den väldigt mycket både på kurser och resor och surfar via min mobil om det finns 3G täckning när jag inte är hemma. Den har tidigare haft väldigt bra batteriprestanda, ca 4 timmar om man drog ner skärmbelysningen lite. Men nu är det just batteriprestandan som sviker. Just nu är den nere på knappt en timme vilket väl i och för sig inte är så dåligt då även batteriet är 3,5 år och antagligen laddat tusentals gånger.

Hursomhelst så bestämde jag mig idag för att köpa ett nytt batteri från batterikungen för 799 kr. Min Amilo tänker jag inte byta ut i första taget! Jag har också haft planer på att sätta in en SSD-disk (flash utan rörliga delar) men det får vänta ett tag. På jobbet är det nämligen vissa bärbara datorer som har flash-disk men det verkar inte funka 100 procentigt med Windows XP då vissa drivrutiner för filsystemet inte är avsedda för den klusterstorlek som blir med en flash-disk, eller nåt i den stilen. Det krävs alltså lite mer teknisk utredning innan inköp…. Dessutom är SSD diskar fortfarande relativt dyra även om priserna sjunkit på senaste tiden.

Comments

 1. SV: Pink, Ullevi, GBG. Takida och Good Charlotte som förband.

  Hur är det med ögat?

  I november blir det Lady Gaga, på hemmaplan. Gillar du hennes låtar?

  Tjejerna har sedan en tid fått Proviva blåbär, alla utom Emma dricker det (lapar). Hon fick det i spruta när hon var dålig i magen så hon vill inte! 🙂

  Trevlig helg. Från Tina

 2. Lady Gaga är ju en nydanande artist och en frisk fläkt men inte riktigt min stil även om vissa låtar är helt ok.
  Ögat är faktiskt mycket bättre, nu är det bara lite rött i nederkanten av ögonvitan och det är nog borta helt om några dagar.
  Våra marsvin fick blåbärsris (med blåbär) i morse men dom var lite skeptiska…

 3. Jag har tänk många gånger köpa ett nytt batteri till min äldre laptops som mest bara ligger och samlar damm nu. Men jag har för många datorer 😀

  Jag har ju 2st som står på jämt kan man säga och sen drar jag igång laptopen då jag sitter/ligger i tvsoffan.

  X10Mini Pro går det tungt med, får som inte tummen ur och nu är de slut överallt..

  1. Nej, jag glömde tyvärr bort EFIT denna gång också. Jag ska verkligen försöka skärpa mig, jag har inte lyckats vara med på flera månader.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture.
Anti-spam image

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.