Expert

Jag har blivit befordrad och kan nu titulera mig ’Expert ingenjör’ och det är ju kul och behöver firas lite. Då jag gillar att laga mat så fixade jag en tre-rätters fin-middag åt mig och frun. Upplägget syns på bilderna nedan och maten/råvarorna inhandlades på Coop i Geneta (Södertälje) som har en riktigt bra fiskdisk med trevlig personal. Den kan jag varmt rekommendera!

Dukningen är gjord med Birka porslin i design av Stig Lindberg och Rosenholm silverbestick något jag alltid använder på helgerna numera. Porslinet köpte jag i början av 80-talet och har kompletterat lite efterhand. Nu har det ju utgått sedan länge men jag försöker hitta bra begagnade delar när det behövs. Silverbesticken fick jag av min farmor och farfar när jag var liten men har även här kompletterat lite.  Både porslinet och matsilvret har tyvärr varit nedpackat och undanlagt under lång tid men började användas för ett tag sedan. Jag gillar att fixa lite fint på helgen men Ewa är mer avvaktande men eftersom det alltid är jag som lagar mat så blir det ju på mitt sätt 🙂

20160318_170918

Förrätt: Räktoast med färskrökta räkor,crème fraiche, majonnäs, gräslök, citron och lite sallad. Vinet är en Chardonnay från Chile, Casillero del Diablo.

20160318_173824

Huvudrätt: Fjällröding med potatis från Källa på Öland och Sandefjordsås. Vinet är samma som till förrätten.

20160318_182834

Efterrätt: Blåbärskupol, vaniljlatte och en Grönstedts konjak.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture.
Anti-spam image

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.