Promenad

Jag och Ewa tog en promenad idag, det var ett tag sedan sist. Härligt vinterväder med ca 10 minus och bitvis en del blå himmel men det snöade också… Förkylningen hänger envist kvar så någon mer springning har det inte blivit. Kanske i morgon…

En ny release av OrdKnuten blev det idag som innehåller nya ljud som Elin läst in dom senaste dagarna. Det är en hel del pyssel med det där då man för varje ord måste göra en egen ljudfil. Varje bokstav ska också ha sitt eget ljud.  När inspelningen och uppdelningen är klar ska alla filer konverteras till lämpligt format och samplingsfrekvens och sen ska allt volymjusteras. Då allt det är klart ska det byggas först nya XACT projektfiler och sedan en ny version av OrdKnuten. Men nu är allt fixat och det gick faktiskt fortare än jag trodde.

Matlagning har det också blivit. Tjälknöl med potatisgratäng. Sill och potatis till förrätt för dom som ville (jag alltså). Ingen efterrätt denna gång men det behövdes inte, alla blev mätta ändå…  Jag köpte också några kilo apelsiner idag som jag ska koka apelsinmarmelad av med det får vänta tills imorgon.

Härligt vinterljus över sjön 'Flaten'. Som synes så snöar det (fläckarna i bildens överkant).

Bär med snö på...

En besökare på restaurang flax. (Talgoxe)

En annan besökare på restaurang flax. Denna rådjurskille (RÅger) har flera gånger varit och ätit av fågelmaten som ramlat ner på marken. Han har det nog inte så lätt nu med kyla och skare.

Comments

 1. Åh vilka vackra naturbilder.:)

  Härligt med promenadsällskap. Jag går nu under jullovsledigheten med tonåringen.

  Du är så flitig i köket. Baka är inte min grej längre. Då är risken stor jag…äter upp gotterna.
  Förut bakade jag ´konditorikakor´ men nuförtiden håller jag mig till matlagning och det är härligt.

  Apelsinmarmelad låter gott.Kul att veta vad det är i det man äter, eller hur? 🙂

 2. Du tar så vackra bilder så att man blir alldeles glad 🙂 Skulle du inte kunna öppna fotoskola så att du kan lära mej? 😉

 3. Tack för beröm!
  Kanske inte fotoskola men här kommer i alla fall ett tips…
  När det är mycket snö blir kamera lite ’lurad’ när den ställer in vitbalans och exponering. För att kompensera för det brukar jag ställa in exponeringen på +0.5 eller +1 (man får prova lite). Det betyder att man släpper in mer ljus när man tar bilden än vad kamerans automatik bestämt.

  På min kamera är det liten knapp som det står +/- på och om man håller in den och vrider på en ratt så kan man stega upp och ner…
  Din kamera kanske har ett program som heter snö/strand eller nåt liknande? I så fall gör det programmet troligen samma sak.

  Det fina med digitalkameror är ju att man kan ta många bilder med olika exponering tex, nåt jag brukar utnyttja flitigt.

 4. Jag ska kolla upp det där med vitbalansen. Tomas har försökt lära mej, men jag glömmer ju så lätt. Jag har en Canon 1000D och där har jag den där lilla ratten du pratar om 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture.
Anti-spam image

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.