Mellandagar

Nu sitter jag vid datorn och bloggar igen och inser att jag ska vara ledig i nästan två veckor till! Det känns väldigt lyxigt.
Julhelgen var lugn med traditionellt besök hos mina föräldrar för julbord mm på julafton och annandagen. En hel del tid har faktiskt spenderats framför datorn med php-programmering av en projektuppgift till en av mina kurser. Uppgiften är nu klar och av kursen återstår det ’bara’ examination som går av stapeln den 15/1. Jag gjorde denna gång ytterligare ett spel men med många fler ’rum’ och förvecklingar än vad det förra hade.  Det nya spelet finns här men fungerar INTE i IExplorer men däremot utmärkt i Firefox. När kursen är klar ska jag (om jag får tid och lust) göra en ny lite moddad variant som inte använder svg-grafik och då ska det funka med alla webbläsare. Då min utvecklingsgenre verkar vara barnspel så kanske det passar bra…
leo-008

En bild ur det nya spelet som går ut på att rädda/hjälpa Leo att hitta tillbaka då han blivit borttappad i Trollskogen. Det är Leo som är nallen...

Nu när jag är ledig så tänker jag ibland försöka laga mat som tar lite längre tid, det som man inte kan göra vanliga vardagar. Idag blev det pepparrotskött med potatis och grönsaker som iallafall jag tycker är gott. Övriga tvåbenta familjemedlemmar var först väldigt negativa men när väl maten stod på bordet så åt dom och verkade inte tycka det var så tokigt. Jag bakade matbröd också då det var slut i frysen, det blev eget recept med lantvetemjöl, havrekross, olivolja, sirap, salt mm. Helt ok!

Marsvinen har idag kalasat på extra paprika och morot. Dom är roliga när dom får en hel morot eller paprika som dom först inte riktigt vet hur dom ska hantera men sedan slits den i stycken och alla hjälps åt att äta allt vad dom orkar.

Igår blev det en springrunda, den första på mer än två veckor då jag varit förkyld. Det gick bra men var ganska halt/slirigt och det känns i benen/fötterna idag. Imorgon blir det nog en ny runda om inte vädret blir allt för eländigt.

IMG10241

Kurre på besök igen

Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture.
Anti-spam image

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.