Jul igen

Bilden nedan är en av de första jag tagit med min nyinköpta teleobjektiv, ett Pentax 300/4 som jag köpte begagnat i förra veckan. Egentligen hade jag tänkt köpa det i vår som en sorts födelsedagspresent åt mig själv men då det är dyra grejer har jag hållit lite koll på begagnat-annonser  och för ett par veckor sedan dök det upp en annons på ett begagnat (dom är inte så vanliga) och det slutade med att jag slog till.  Bilden på nötväckan är tagen genom köksfönstret och med ISO 1600 och 1/125 på fri hand vilket gör att bildkvaliteten inte är helt på topp.

Nåt riktigt jullov har jag inte då jag ska jobba alla mellandagar men förhoppningsvis blir det fint väder någon dag och då tar jag ledigt några timmar och hårdtestar objektivet.

För vår del blir det traditionellt julfirande vilket betyder att jag kokar risgrynsgröt i morgon bitti. Efter långfrukost och julklappsöppning med familjen bär det av mot mina föräldrar för julbord med ’släkten’. I år ska dotterns pojkvän också vara med vilket är nytt och trevligt.

Idag ägnades dagen först åt jobb, sedan ett långt övningskörningspass med dottern, lunchbuffé på Ytterjärna restaurang (riktigt god mat) och sedan mer övningskörning.  Det påminner mig om svanarna jag stötte på i somras…

Övningskörning....

Comments

  1. Jättesöt bild på nötväckan!
    God Jul till hela familjen.
    Hoppas det blir någon fin vinterdag då!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture.
Anti-spam image

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.