Ny bok

Jag läste just ut Tage Erlanders memoarer för tiden 1901-1939. Det är intressant och viktig läsning om hur man hade det på den tiden och hur man med arbetarörelsen i spetsen började förändra Sverige mot mer demokrati och bättre levnadsförhållanden för alla.

Wikipedia:
Tage Fritiof Erlander, född 13 juni 1901 i Ransäter i Värmlands län, död 21 juni 1985 i Stockholm, var Sveriges statsminister och partiledare för Sveriges socialdemokratiska arbetareparti 1946–1969. Med 23 år på posten som svensk statsminister är Tage Erlander den regeringschef i världen som suttit längst, oavbrutet, på sin post bland alla världens parlamentariska demokratier. Erlander var ledamot av Sveriges riksdag 1932–1973 (andra kammaren). Han gifte sig 1930 med Aina Andersson, med vilken han fick två barn. 192 centimeter lång och med 23 år i sträck som demokratiskt tillsatt regeringschef har Erlander kallats för ”Sveriges längste statsminister” (både till fysionomi och tid i ämbetet).

Jag parallelläser ju några böcker på temat evolution just nu men tänkte ändå kasta mig över ytterligare en ny bok och det blir något helt annat nämligen en klassisk science fiction: Neuromancer av William Gibson.

Adlibris:
’Neuromancer’ is the most influencial science fiction novel of our time. Cyberspace and virtual reality were invented in this book; it changed forever the way we look at tomorrow.

I övrigt har det inte hänt så mycket idag. Jag och dotter tog Yetin till Vagnhärad och Vappersta gård för att köpa kött och för att komma hemifrån ett tag. Yetin blev tankad också, på Preem som har tallolja i dieseln vilket känns lite bättre då den åtminstone är lite förnyelsebar… Dessutom har jag nu 65 öre rabatt per liter där vilket inte heller är fel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture.
Anti-spam image

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.