Härligt vinterväder

Igår kväll läste jag ut ’Henning Mankell: Den orolige mannen’. Det är den senaste och sista av böckerna om Kurt Wallander,  åtminstone i tidsordning. Det var en bra bok som gjorde en helomvändning i slutet utan något riktigt avslut, men det är nog så det skulle varit i verkligheten också.

”Trådarna leder bakåt i tiden, till Kalla kriget, högerextrema sammanslutningar och lönnmördare från det gamla Östeuropa. Wallander anar att han har kommit en stor hemlighet på spåren, som berör hela den svenska efterkrigshistorien. Kanske befinner han sig i utkanten av något som är mångdubbelt allvarligare än Wennerströmaffären, den värsta spionhärva Sverige upplevt. Wallander kastas in i ett skeende vars förvecklingar han har svårt att överblicka.”

Nu vet jag inte vad jag skall läsa men det saknas ju inte direkt olästa böcker i min hylla. Troligen blir det ändå en kort paus då jag ska koncentrera mig på kurslitteratur ett tag.


I dag var det riktigt härligt vinterväder. Minus 5 och sol. Jag tog en långpromenad i omgivningarna och det var riktigt skönt. Nu är min stående söndagspunkt, storstädning hos marsvinen också klar och jag tänkte ägna mig åt lite kursande.

Bäcken längs gångvägen runt Garnudden.

Comments

    1. Våra fyrbeningar mår bara bra. Dom har blivit väldigt nyfikna av sig när dom är ute på golvet så mycket och man får se upp när man rör sig i köket… Det ä tex väldigt spännande när kylskåpsdörren öppnas av husse.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture.
Anti-spam image

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.