En bokrecension

why-evolution-is-trueJag läste just ut ’Why Evolution is True’ av Jerry A. Coyne och man kan ju kanske undra varför det behövs en bok med den titeln då andra vetenskapliga teorier och fakta inte behöver samma mängd av argument och förklaringar men detta är ett område som berör oss djupt. Var kommer vi ifrån? Vart är vi på väg?

Boken är välskriven och förklarar på ett bra och metodiskt sätt varför evolutionen inte bara är en teori utan också vetenskapliga fakta. Vi vet inte allt men men vi vet tillräckligt mycket för att visa att det är på det sättet. Fossiler, DNA-analyser och studier av bland annat anatomin hos olika levande varelser ger rejält stöd för Darwins teorier. Det är fascinerande läsning för alla som vill fördjupa sig i detta område.

Boken är skriven som ett svar till ’kreationister’ och till dom som tror på ’intelligent design’ och är därför bitvis lite raljerande, ibland på deras bekostnad vilket jag tycker är en liten nackdel. Bevisen och argumenten håller bra för sig själva men att ställa det på sin spets kanske behövs på andra marknader (tex på andra sidan Atlanten).

Jerry A. Coyne på Wikipedia

Nu är jag redo för den onlinekurs, ’Introduction to Genetics and Evolution’ som börjar imorgon och där denna bok är föreslagen läsning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture.
Anti-spam image

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.