I väntan på belägringen

För åttonde året i rad blir vår kommun samlingsplats för tusentals nynazister från hela europa. Detta är den enda dagen på året då det inte är bra att bo i Rönninge/Salem. Vi bor ett hundratal meter från Rönninge station och det är lika obehagligt varje år.

Åsikts- och demostrationsfrihet är bra och det ska vi värna om men det kan också få stora konsekvenser i ett litet samhälle som vårat. Det tillkommer ju också minst lika många ’motdemonstranter’ och sedan säkert 500 kravallutrustade poliser. Förra året var det väldigt bråkigt så i år hoppas jag på riktigt dåligt väder. Ösregn, storm och nollgradigt skulle vara perfekt….

För egen del blir det till att stanna hemma. Vi bor på ’baksidan’ av järnvägen och stationen vilket betyder att vi inte kan ta oss förbi avspärrningar och kravallstaket om vi skulle få för oss att lämna bostaden för några längre utflykter. Dagen kommer antagligen att ägnas åt bakning (lussekatter) och läxläsning. Min kurs har avslutning på måndag och då är det slutseminarium dvs presentation och opponering av allas uppsatser.

Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture.
Anti-spam image

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.