Hemma igen och fixad kommentarsfunktion

Nu är jag hemma igen efter ölandsvistelsen. När jag kom hem upptäckte jag att det inte går att kommentera här på sidan efter det att jag bytte server senaste gången. Det saknas en programkomponent (GD-lib) som genererar de ’spam’-bilder man måste skriva av koden ifrån och utan bild är det ju inte lätt att se koden… Nu har jag tillsvidare stängt av spambilden och det går att kommentera igen för dom som vill det. Spambilden lär återkomma så fort jag lyckats installera den saknade komponenten…

Här kommer i alla fall ytterligare två bra bilder från mina tidiga fotosafaris. Båda dessa är tagna före kl 5. Jag har också uppdaterat läsloggen med ytterligare några utlästa böcker.

Denna hare tittade nyfiket på mig när jag satt vid strandkanten och fotade fiskande tärnor (se nästa bild). Bilden är inte beskuren så den kom ganska nära även om jag fotat med 300mm tele.

Denna tärna (troligen silvertärna då den saknar svart på näbbspetsen och har korta ben) fiskade i viken innanför revet nedanför stugan. Tittar man noga ser man att den fick napp.

Comments

  1. Fina bilder.

    Men behöver du det spamskyddet då?
    Såg det för några dagar sedan men kunde ju inte maila eller så heller då jag inte hittade nått kontaktformulär eller så.

  2. Det droppar in 3-5 st spam-kommentarer varje dag men det ’vanliga’ filtret tar ju dom för det mesta. Med spambilden slipper man att alls få in dom på sidan vilket är lite skönt. Å andra sidan är det ju enkelt att bara radera alla spam varje gång man loggar in.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture.
Anti-spam image

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.