En dag vid laptoppen…

Första arbetsveckan efter semestern gick förvånansvärt lätt… Nästan alla var tillbaka denna veckan så det var uppstartssträcka för de flesta eller som en jobbarkompis uttryckte det när det inte gick så fort:  ’jag simmar in i bild’.

Idag har jag också programmerat större delen av dagen, Android och Python. Med Android är det nu upploppet på sommarkursen, jag har snart gjort sista lektionens inlämningsuppgift men har en del kvar på mitt projekt. Nu tror jag däremot att jag vet hur det ska göras så det är bara att sitta kvar vid tangenterna och koda loss…. Det blir nog mer imorgon också.

Sista lektionens uppgift i emulatormiljö....

I Python håller jag på med en specialare åt Ewa. Hon vill spara alla sina blogginlägg. Jag har gjort ett litet program som helt enkelt traskar igenom alla inläggs url:er och sparar text och bilder. Det funkar redan hyfsat men jag ska jobba lite mer på att ’tvätta bort’ onödiga styrtecken etc så att texten inkl bilder mm blir så ren som möjligt. Man vill ju kunna fixa formateringen vid en ev utskrift istället.

Läsloggen är också rejält uppdaterad då jag inte bara läser kurs/data-litteratur…  Nu har jag börjat läsa om ’Puniska krigen’ (Engelska wikipedia, Svenska wikipedia) dvs krigen mellan Rom och Kartago några hundra år fKr.

Adlibris.se om ’Puniska krigen : kampen mellan Rom och Karthago’av Adrian Goldsworthy:

I Puniska krigen redogör historikern Adrian Goldsworthy för de krig som formade västvärlden. Han beskriver förloppen detaljerat och de avgörande slagen har försetts med illustrativa kartor och skisser. Med djupa ämneskunskaper skildrar han de olika krigen: det första (264-241 f.Kr.) som huvudsakligen utkämpades på Sicilien, det andra (218-202 f.Kr.) där den karthagiska armén leddes av Hannibal och det tredje (149-146 f.Kr.) som slutade med Karthagos förstörelse.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture.
Anti-spam image

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.